Náš příběh

O nás

IMG_20170929_091721

KVALITA A TRADICE

 

Milujeme čokoládu. Jen tu nejlepší a nejkvalitnější. Pochází až z dalekého Salvadoru. Kakao z této země je považováno za jedno z nejkvalitnějších na světě. Má vlastnosti, díky kterým je jedinečné a lepší, než kakao z jiných oblastí. Výrobní tradice čokolády je v Salvadoru jedna z nejstarších na světě. Kvalitní kakaové boby z této středoamerické země a propracované technické postupy Evropy dávají vzniknout té nejdokonalejší čokoládě.

 

  

 

 

_06A4026_res POUZE KVALITNÍ SUROVINY A ZPRACOVÁNÍ

 

Vytváříme skutečnou pravou čokoládu, která nemá nic společného s průmyslovou výrobou. Každou dávku kakaových bobů třídíme ručně a vybíráme pouze ty nejkvalitnější boby. Naše kakaové boby jsou pomalu a jemně praženy a proces pražení je přísně sledován, aby nedošlo ke spálení či přepražení a tím k poškození chuti budoucí čokolády. Následným několikadenním zpracováváním kakaových bobů vytváříme hladkou strukturu kakaové hmoty jen za pomocí tradičních způsobů. Vše od sběru až po konečnou čokoládu je dělané ručně. Čokoláda je vyráběna jako Bean to Bar čili od bobu až po tabulku.

 

 

_06A4172_upr

 

VLASTNÍ RECEPTURY

 

Čokolády vyrábíme podle vlastních receptur. Důkladným a pečlivým výběrem surovin a jejich ideálním propojením vzniklo ojedinělé složení, které vytváří jedinečnou, neopakovatelou chuť a konzistenci. Vymýšlíme pro vás nové výjimečné chuti a příchuti. V našich čokoládách nabízíme více kakaa, které je pouze ručně zpracované a mánezaměnitelnou chuť. Žádná průmyslově vyrobená čokoláda se jim nemůže vyrovnat.

 

 

 

20181024_114710S RESPEKTEM A ODPOVĚDNOSTÍ

 

Po celý proces výroby čokolády dbáme na to, abychom těm, kteří se na něm podílejí, umožnili další rozvoj. Velká část procesu zpracování kakaových bobů probíhá přímo na plantážích nebo společně s pěstiteli, další fázi mají na starosti zkušení odborníci v Salvadoru a poslední část výroby děláme v České republice. Naši odborníci, kteří pro vás připravují výjimečnou čokoládu, pocházejí ze Salvadoru, Kuby, Nicaraguy a Švýcarska. Výrobou ale naše podpora farmářům nekončí. Při naší práci se věnujeme vzdělávání salvadorských farmářů a jejich zaměstnanců. A samozřejmě jim za jejich produkty a práci platíme férovou cenu.

 

Ocenění

 2020

PR MARAK51 detail

CHOKLID Passion Fruit Bonbon

ica-prize-logo-2020-gold-east-euro-print-cmyk

 

 

CHOKLID Malacara Arabica Espresso Bonbon 

ica-prize-logo-2020-silver-east-euro-print-cmyk

 

 

 

Je radost, čest i závazek, že naše XOCOLATÍSIMO čokolády získaly ocenění na prestižních mezinárodních soutěžích International Chocolate Awards, soutěž producentů kakaa a výrobců čokolády, v regionu Mexiko, Střední Amerika a Karibik XOCOLATÍSIMO získalo:

 

2018

ica-prize-logo-2018-gold-centro-america-support-rgb

zlato za malinovou čokoládu 

ica-prize-logo-2018-silver-centro-america-support-rgb

stříbro za čokoládu 75% se zázvorem, Bean to Bar, Single Origin, El Salvador

 

2017

zlato za čokoládu 85%, Bean to Bar,  Single Origin, El Salvador

stříbro za čokoládu 65%, Bean to Bar,  Single Origin, El Salvador

bronz za čokoládu 75%, Bean to Bar,  Single Origin, El Salvador

 

International Chocolate Awards, mezi více jak 100 výrobci čokolády ze 16 zemí v regionu Amerika XOCOLATÍSIMO získalo:

 

2018

stříbro za čokoládu 85%, Bean to Bar,  Single Origin, El Salvador

bronz za čokoládu 75%, Bean to Bar,  Single Origin, El Salvador

bronz za čokoládu 65%, Bean to Bar,  Single Origin, El Salvador

 

Academy of Chocolate Awards, v celosvětové konkurenci získalo XOCOLATÍSIMO:

 

2019

bronz za čokoládu 75%, Bean to Bar,  Single Origin, El Salvador

2 položek celkem