O nás

Naše hodnoty

IMG_20170929_091721

KVALITA A TRADICE

 

Milujeme čokoládu. Jen tu nejlepší a nejkvalitnější. Pochází až z dalekého Salvadoru. Kakao z této země je považováno za jedno z nejkvalitnějších na světě. Má vlastnosti, díky kterým je jedinečné a lepší, než kakao z jiných oblastí. Výrobní tradice čokolády je v Salvadoru jedna z nejstarších na světě. Kvalitní kakaové boby z této středoamerické země a propracované technické postupy Evropy dávají vzniknout té nejdokonalejší čokoládě.

 

  

 

 

 

 

_06A4026_res POUZE KVALITNÍ SUROVINY A ZPRACOVÁNÍ

 

Vytváříme skutečnou pravou čokoládu, která nemá nic společného s průmyslovou výrobou. Každou dávku kakaových bobů třídíme ručně a vybíráme pouze ty nejkvalitnější boby. Naše kakaové boby jsou pomalu a jemně praženy a proces pražení je přísně sledován, aby nedošlo ke spálení či přepražení a tím k poškození chuti budoucí čokolády. Následným několikadenním zpracováváním kakaových bobů vytváříme hladkou strukturu kakaové hmoty jen za pomocí tradičních způsobů. Vše od sběru až po konečnou čokoládu je dělané ručně. Čokoláda je vyráběna jako Bean to Bar čili od bobu až po tabulku.

 

 

 

 

_06A4172_upr

 

VLASTNÍ RECEPTURY

 

Čokolády vyrábíme podle vlastních receptur. Důkladným a pečlivým výběrem surovin a jejich ideálním propojením vzniklo ojedinělé složení, které vytváří jedinečnou, neopakovatelou chuť a konzistenci. Vymýšlíme pro vás nové výjimečné chuti a příchuti. V našich čokoládách nabízíme více kakaa, které je pouze ručně zpracované a mánezaměnitelnou chuť. Žádná průmyslově vyrobená čokoláda se jim nemůže vyrovnat.

 

 

 

 

 

20181024_114710S RESPEKTEM A ODPOVĚDNOSTÍ

 

Po celý proces výroby čokolády dbáme na to, abychom těm, kteří se na něm podílejí, umožnili další rozvoj. Velká část procesu zpracování kakaových bobů probíhá přímo na plantážích nebo společně s pěstiteli, další fázi mají na starosti zkušení odborníci v Salvadoru a poslední část výroby děláme v České republice. Naši odborníci, kteří pro vás připravují výjimečnou čokoládu, pocházejí ze Salvadoru, Kuby, Nicaraguy a Švýcarska. Výrobou ale naše podpora farmářům nekončí. Při naší práci se věnujeme vzdělávání salvadorských farmářů a jejich zaměstnanců. A samozřejmě jim za jejich produkty a práci platíme férovou cenu.

 

Náš příběh

IMG_20170929_091721PŘES KÁVU KE KAKAOVÝM BOBŮM

 

Všechno vlastně začalo kávou, když mne můj kamarád skvělý obchodník s kávou v Salvadoru nabídnul jeho zelené kávové zrno a  praženou kávu pro Česko. Trh s kávou už byl v té době plný mnoha větších či menších dovozců, a tak jako druhou možnost mi nabídnul mnohem složitější surovinu, a to kakaové boby. A protože má v Salvadoru zázemí pro zpracování kakaových bobů a výroby čokolády, začaly dlouhé měsíce studia a učení se, jak s kakaem pracovat, jak tradičním způsobem vyrobit čokoládu. A od toho už nebylo daleko se zamilovat do vymýšlení a výroby  čokoládových  pralinek. Ve skutečnosti to daleko bylo, protože to obnášelo další kurzy a školení ve Střední Americe, Spojených státech a Evropě, a týdny y týdny zkoušení, pokusů a omylů, aby pralinky měly tu správně vyváženou chuť, konzistenci, design, prostě chutnaly a líbily se.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_06A4026_resŽÁDNÝ UČENÝ Z NEBE NESPADNUL

 

Postupně jsme si osvojovali všechny technologie a triky a postupy, jak udělat skvělou čokoládu a jedinečné pralinky, učili jsem se záludnosti fermentování, sušení a pražení kakaových bobů, jejich drcení, mletí, konšování a míchání všech ingrediencí až po vznik čokolády.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

_06A4172_uprPĚSTITELÉ KAKAA JSOU PRO NÁS ROVNOCENNÝMI PARTNERY

 

Stále se radíme s našimi salvadorskými obchodními partnery a dnes už kamarády farmáři z kakaových plantáží, s tamními experty na výrobu čokolády, protože jejich dlouholeté zkušenosti jsou pro nás velmi cenné, a pak se společně radujeme nad úspěchy. Snažíme se jim jejich vstřícnost a laskavost vracet a dáváme práci místním lidem.

 

 

 

 

 

  

 

_06A4172_upr

 

CHOKLID

 

Když suroviny urazí tisíce kilometrů po moři a  připutují k nám do Brna, jsou s tou největší péči dále zpracovávány do CHOKLID čokolády a pralinek.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 položek celkem