Náš příběh

IMG_20170929_091721PŘES KÁVU KE KAKAOVÝM BOBŮM

 

Všechno vlastně začalo kávou, když mne můj kamarád skvělý obchodník s kávou v Salvadoru nabídnul jeho zelené kávové zrno a  praženou kávu pro Česko. Trh s kávou už byl v té době plný mnoha větších či menších dovozců, a tak jako druhou možnost mi nabídnul mnohem složitější surovinu, a to kakaové boby. A protože má v Salvadoru zázemí pro zpracování kakaových bobů a výroby čokolády, začaly dlouhé měsíce studia a učení se, jak s kakaem pracovat, jak tradičním způsobem vyrobit čokoládu. A od toho už nebylo daleko se zamilovat do vymýšlení a výroby  čokoládových  pralinek. Ve skutečnosti to daleko bylo, protože to obnášelo další kurzy a školení ve Střední Americe, Spojených státech a Evropě, a týdny y týdny zkoušení, pokusů a omylů, aby pralinky měly tu správně vyváženou chuť, konzistenci, design, prostě chutnaly a líbily se.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_06A4026_resŽÁDNÝ UČENÝ Z NEBE NESPADNUL

 

Postupně jsme si osvojovali všechny technologie a triky a postupy, jak udělat skvělou čokoládu a jedinečné pralinky, učili jsem se záludnosti fermentování, sušení a pražení kakaových bobů, jejich drcení, mletí, konšování a míchání všech ingrediencí až po vznik čokolády.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

_06A4172_uprPĚSTITELÉ KAKAA JSOU PRO NÁS ROVNOCENNÝMI PARTNERY

 

Stále se radíme s našimi salvadorskými obchodními partnery a dnes už kamarády farmáři z kakaových plantáží, s tamními experty na výrobu čokolády, protože jejich dlouholeté zkušenosti jsou pro nás velmi cenné, a pak se společně radujeme nad úspěchy. Snažíme se jim jejich vstřícnost a laskavost vracet a dáváme práci místním lidem.

 

 

 

 

 

  

 

_06A4172_upr

 

CHOKLID

 

Když suroviny urazí tisíce kilometrů po moři a  připutují k nám do Brna, jsou s tou největší péči dále zpracovávány do CHOKLID čokolády a pralinek.